Velkolepá výstava v plzeňských Masných krámech

Jak se stát klasikem aneb Michal Cihlář

Velkolepá výstava v plzeňských Masných krámech
Jak se stát klasikem aneb Michal Cihlář

Docela obyčejné věci. Málem krámy. Veteš. Haraburdí. Věci relativně trvanlivé i podléhající rychlé zkáze. Opečená klobása na bílém papírovém tácku, jehož design se snad nikdy nezmění, mražená pochoutka Míša, nakousnutý skrojek melounu, tranzistorový radiopřijímač z 60. let zvíci cihly, otevřená konzerva se sterilovaným hráškem ve vlastním nálevu, nedopalky, krabička zápalek a kapesní benzinový zapalovač, zelená plechová žabka na klíček, fetiš našeho dětství, čokoládová tyčinka Kofila, žvýkačky Pedro a Sevak, sluneční brýle, konzerva s fazolemi značky Heinz, fotografický aparát Nikon, starý „angličák“, přesněji: model automobilu značky Peugeot z roku 1907 ve žlutém provedení firmy Matchbox, ručně šité pánské střevíce a vedle nich několik v lese nasbíraných hub, zátiší stěží sloužící k propagaci houbařství, protože zobrazené plodnice vypadají dost nevábně…

Obsah dostupný jen pro předplatitele.
Přihlásit se můžete zde.

Pokud nemáte předplatné, nebo vám vypršelo, objednat si ho můžete .

Echo Prime