MICHELIN V RAKOUSKU

Rakousko je po 15 letech opět součástí průvodce Michelin. Nejvíce oceněných je v Tyrolsku

MICHELIN V RAKOUSKU
Rakousko je po 15 letech opět součástí průvodce Michelin. Nejvíce oceněných je v Tyrolsku

Obsah dostupný jen pro předplatitele.
Přihlásit se můžete zde.

Pokud nemáte předplatné, nebo vám vypršelo, objednat si ho můžete .

Echo Prime

Obsah dostupný jen pro předplatitele.
Předplatné můžete objednat zde.

Pokud nemáte předplatné, nebo vám vypršelo, objednat si ho můžete zde.

Echo Prime

Do Rakouska se po 15 letech vrátil průvodce Michelin. Během slavnostní ceremonie 21. ledna v Salcburku bylo několik nových michelinských restaurací, v Rakousku jich je celkem 82. Mezi nejlepší restaurace patří Steirereck a Amador, které se nacházejí ve Vídni.

„Dnešní udílení Michelin hvězd je milníkem pro rakouské kulinářství a silným signálem mezinárodního dosahu naší gastronomie. Kulinářství je více než jen potěšení – spojuje kulturu, krajinu a lidi. Tento úspěch zároveň potvrzuje důležité cíle naší rakouské turistické strategie, a to dále rozvíjet kvalitu a regionálnost jako klíčové přednosti Rakouska jako turistické destinace,“ uvedla v den předávání michelinských ocenění Susanne Kraus-Winkler, státní tajemnice pro turismus.

Nejvíce ocenění získaly restaurace v Tyrolsku, Štýrsku a Vídni. Hlavní město pak jako jediné má dvě nové tříhvězdičkové restaurace. Seznam všech rakouských michelinských restaurací naleznete zde.

Průvodce Michelin hodnotí restaurace podle pěti jednotných kritérií: kvality produktů, kuchařského mistrovství, originality jídel a konzistence výkonu – dlouhodobě i napříč celým menu. Hodnocení provádějí profesionální anonymní inspektoři na základě jasně definovaných a objektivních standardů. Rakousko bude hodnoceno jednou ročně.

Rakouský výběr doplňuje celosvětovou nabídku více než 16 tisíc restaurací a 6 tisíc hotelů.

Diskuze

Komentáře jsou přístupné pouze pro předplatitele. Budou publikovány pod Vaší emailovou adresou, případně pod Vaším jménem, které lze vyplnit místo emailu. Záleží nám na kultivovanosti diskuze, proto nechceme anonymní příspěvky.

1. února 2025