Jídelna Volkswagenu končí s masem. Vařit se budou vegetariánská jídla
Obsah dostupný jen pro předplatitele.
Přihlásit se můžete
zde.
Pokud nemáte předplatné, nebo vám vypršelo, objednat si ho můžete .
Obsah dostupný jen pro předplatitele.
Předplatné můžete objednat
zde.
Pokud nemáte předplatné, nebo vám vypršelo, objednat si ho můžete zde.
Zaměstnanci koncernu Volkswagen v německém Wolfsburgu si po návratu z dovolených už v závodní jídelně nedají maso. Čeká je výběr pouze z vegetariánských a veganských jídel, občas se do jídelníčku dostane ryba. Informuje deník Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Podle automobilky došlo k této změně ve stravování na přání zaměstnanců. Toto rozhodnutí navíc podpořil fakt, že nižší spotřeba masa pozitivně ovlivní životní prostředí. Paradoxem je, že Volkswagen kromě aut vyrábí také currywursty, které v závodních jídelnách byly součástí menu. (Currywurst je specialita rychlého občerstvení v Německu. Tvoří ji klobása opečená na grilu, politá kečupem a posypaná kari kořením.)
O klobásy z řeznictví Volkswagenu ale zaměstnanci nepřijdou. Dostupné budou v jiné jídelně, která se nachází nedaleko. V roce 2019 se těchto klobás snědlo asi sedm milionů a k nimi asi 550 tun kečupu.
Pandemie koronaviru některé závodní restaurace zavřela a dosud nedošlo k jejich otevření. Ve vegetariánskou a veganskou se proměnila už i závodní jídelna továrny Volkswagenu v Hanoveru.
S přechodem na bezmasou kuchyni se automobilový koncern Volskwagen spoléhá na trend, který existuje již několik let, uvádí Německá asociace hotelů a restaurací. „Doby, kdy někteří vegetariánskou kuchyni zanedbávali, jsou definitivně pryč,“ řekl mluvčí asociace.